Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Crossover έκδοση για το Civic στα σχέδια της Honda

Με στόχο την αύξηση των πωλήσεων της στην ευρωπαϊκή αγορά, η ιαπωνική φίρμα συμπεριλαμβάνει στα άμεσα σχέδια της μια crossover εκδοχή του Civic η οποία θα τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το CR-V, διεκδικώντας πελάτες και μερίδιο αγοράς από το Nissan Qashqai.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα αξιοποιήσει μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του Civic ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο θα διατηρήσει ή όχι και την ονομασία του δημοφιλούς hatchback.

Εκτός των προφανών διαφορών σε επίπεδο σχεδίασης και μηχανικών μερών που θα αναλάβουν να προσανατολίσουν τα χαρακτηριστικά του Civic στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας στην οποία επεκτείνεται, η SUV εκδοχή του που αναμένεται να λανσαριστεί το 2013 θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το μέχρι σήμερα γνωστό hatchback.

Σε αυτά συγκαταλέγονται στοιχεία του εσωτερικού όπως π.χ. τα πίσω καθίσματα του Civic και ο τρόπος αναδίπλωσης τους αλλά κυρίως το πλαίσιο του ιαπωνικού hatchback που αξιοποιώντας την γνωστή ανάρτηση και το υποπλαίσιο πίσω, θα διασφαλίσει ότι παρά το αυξημένο του ύψος το ιαπωνικό SUV δεν θα υστερεί σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και άνεσης.

Όπως ισχύει και με τον ανταγωνισμό, έτσι και στην περίπτωση του νέου Honda οι δημοφιλέστερες εκδόσεις από πλευράς πωλήσεων, πρόκειται να είναι οι πετρελαιοκίνητες όπου και θα πρωταγωνιστήσει ο νέος κινητήρας i-DTEC χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Με ισχύ 120 ίππων και 300 Nm ροπής, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του συγκεκριμένου μηχανικού συνόλου αναμένεται να περιορίζονται στα 110 γρ./χλμ. ενώ η τιμή της θεωρητικής κατανάλωσης καυσίμου σε περίπου 4 λίτρα/100 χλμ., χάρη και στην παρουσία συστήματος stop/start.

Διαθέσιμη για το ιαπωνικό SUV θα είναι επίσης και η ισχυρότερη, εκδοχή του i-DTEC κινητήρα με χωρητικότητα 2,2 λίτρων και απόδοση 150 ίππους ενώ, το παρόν στη γκάμα θα δώσει και ένα μοτέρ βενζίνης με χωρητικότητα 1,8 λίτρων, ισχύος 140 ίππων.

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης η οποία θα εφοδιαστεί με τη νέα γενιά της αντίστοιχης τεχνολογίας της Honda. Αυτό συνεπάγεται ότι στο νέο μοντέλο θα μπορούσαν να συνυπάρξουν ένας συμβατικός κινητήρας με ένα ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος θα κινεί τους πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας στο νέο μοντέλο το πλεονέκτημα της τετρακίνησης.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει τώρα ένα plug-in υβριδικό σύστημα για τα μεγαλύτερα μοντέλα της το οποίο δεν αποκλείεται να δούμε και στο μικρότερο SUV της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου