Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το Honda NSX στην Γενεύη & Concept Promo Film



Το γνωρίσαμε ως Acura τώρα το ξαναβλέπουμε επί ευρωπαϊκού εδάφους, αυτή τη φορά με τα σήματα της Honda. Όπως και να έχει αυτό είναι το Honda NSX Concept και στην Γενεύη πατάει για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους. 

Το Honda NSX Concept έχει ως σκοπό του να συγκεντρώσει αντιδράσεις από τον κόσμο και τους συντάκτες ειδικού τύπου που θα το δουν από κοντά, προκειμένου να αρχίσει να παίρνει τη μορφή της η έκδοση παραγωγής.

Το Honda NSX Concept έχει να επιδείξει υβριδική τεχνολογία και 4κίνηση, στοιχεία που το διαφοροποιούν σημαντικά από τον προκάτοχό του, με αποτέλεσμα το όνομα να είναι το μόνο κοινό τους σημείο. Όπως εξάλλου δήλωσε και ο Takanobu Ito, πρόεδρος και CEO της Honda, το κοινό στοιχείο των δύο αυτοκινήτων είναι η προσπάθεια της Honda να επιδείξει την κορυφαία τεχνολογία που διαθέτει τόσο όσον αφορά τις επιδόσεις όσο και τις φιλικές προθέσεις της προς το περιβάλλον.

Το Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και έναν VTEC V6 νέας γενιάς με άμεσο ψεκασμό. Αυτός συνεργάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη καθώς και με έναν τρίτο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος σε αυτό. Έτσι, το Honda NSX Concept θα διαθέτει πρακτικά ένα κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής που θα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν θα στρίβει. 

Οι διαστάσεις του Honda NSX Concept είναι 4330x1895x1160mm και το μεταξόνιο είναι 2575mm. Όσον αφορά τα ελαστικά του, αυτά μπροστά είναι διαστάσεων 255/35R19 και πίσω 275/30R20. Το νέο Honda NSX αναμένεται να είναι έτοιμο για παραγωγή σε τρία χρόνια από σήμερα, ενώ την όλη εξέλιξή του έχει αναλάβει το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Honda στην Αμερική (Honda R&D Americas) στο Οχάιο. Η διάθεσή του φυσικά θα γίνει τόσο στην τοπική αγορά όσο και στην ασιατική και την ευρωπαϊκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου