Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Honda NSX: ξεκινά η εξέλιξη!



honda - Όπως όλα δείχνουν η Honda θα προχωρήσει κανονικά με την εξέλιξη του νέου της υπερ-όπλου που θα ακούει στο όνομα NSX. Το αυτοκίνητο στοχεύει κατευθείαν στα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας του, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Honda δήλωσε την έναρξη της εξέλιξης του.  Η αγωνιστική έκδοση HSV-010 GT
Η αγωνιστική έκδοση HSV-010 GT
Όπως όλα δείχνουν η Honda θα προχωρήσει κανονικά με την εξέλιξη του νέου της υπερ-όπλου που θα ακούει στο όνομα NSX. Το αυτοκίνητο στοχεύει κατευθείαν στα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας του, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Honda δήλωσε την έναρξη της εξέλιξης του.
honda - Όπως όλα δείχνουν η Honda θα προχωρήσει κανονικά με την εξέλιξη του νέου της υπερ-όπλου που θα ακούει στο όνομα NSX. Το αυτοκίνητο στοχεύει κατευθείαν στα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας του, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Honda δήλωσε την έναρξη της εξέλιξης του.  Η πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία του νέου NSX!
Η πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία του νέου NSX!
Αξίζει να θυμηθούμε ότι η εξέλιξη της νέας γενιάς του Honda NSX είχε ξεκινήσει ήδη από το 2008 όμως είχε σταματήσει λόγω οικονομικών δυσχερειών της εταιρείας, ενώ η Honda είχε παρουσιάσει και μια αγωνιστική έκδοση, την HSV-010 GT η οποία θα χρησιμοποιούταν ως βάση για την εξέλιξη της έκδοσης δρόμου του μοντέλου. Αυτή μάλιστα έλαβε μέρος και σε ιαπωνικά πρωταθλήματα Super GT!

Δημοσιεύματα πάντως από τον αμερικάνικο ειδικό τύπο αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας, Takashi Ito, δήλωσε ότι η εξέλιξη του αυτοκινήτου βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο για την ιαπωνική φίρμα.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, πολλές τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας όμως οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το NSX να κινείται από υβριδικό σύστημα που θα συνδυάζει κινητήρα V6 με χωρητικότητα στα 3,5 λίτρα και ηλεκτροκινητήρα, με το τελικό αποτέλεσμα να ξεπερνά τους 450 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου, όμως δεν αποκλείεται και η χρήση της τετρακίνησης SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) της Honda. Τέλος, το βάρος του νέου NSX υπολογίζεται αρχικά σε λιγότερο από 1.700 κιλά αφού σε αυτό θα βοηθήσει και η χρήση εξωτικών υλικών (αλουμίνιο, ανθρακονήματα), που θα αντισταθμίσει την αύξηση βάρους από τη χρήση υβριδικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο δεν θα το δούμε στο δρόμο το 2014.
πηγη:autotrity.gr

1 σχόλιο:

  1. Φοβερό!
    Επιτέλους το αυτοκίνητο που περιμέναμε!
    Αν θα μπορέσουμε να το αποκτήσουμε είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή