Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Tο αγωνιστικό Honda CR-Z στο Le Mans







To υβριδικό μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή φορά πλέον και επίσημα τα «αγωνιστικά» του και κατεβαίνει στις πίστες! Πρόκειται για το Honda CR-Z Racer το οποίο αρχικά θα περιοριστεί σε προκαταρκτικούς γύρους στον 24ωρο αγώνα του LeMans, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και ως αυτοκίνητο ασφαλείας στο πρωτάθλημα Speed EuroSeries.

Η εξέλιξη του συγκεκριμένου αγωνιστικού αυτοκινήτου αποτελεί το επόμενο βήμα από την αγωνιστική έκδοση που παρουσιάστηκε πέρσι στην έκθεση του Las Vegas και τότε είχε δημιουργηθεί από το τμήμα Honda Performance Development (HPD) της Αμερικής. Αυτή μάλιστα είχε λάβει μέρος στον 25ωρο αγώνα του Thunderhill (San Francisco), και είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της.

Το Honda CR-Z Racer, στην Ευρώπη, θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο ασφαλείας στους αγώνες Speed EuroSeries, ενώ η εταιρεία ανακοινώνει και μερικά από τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου. Έτσι ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,5 λίτρων παραμένει, μόνο που εδώ χρησιμοποιείται υπερτροφοδότης. Το αποτέλεσμα είναι η δραματική αύξηση της ιπποδύναμης από τους 124 ίππους στους 200 ίππους, και από τα 174 Nm ροπής στα 237 Nm ροπής, που με τη σειρά τους σημαίνουν απόδοση της τάξης των 133 ίππων στο λίτρο.

1 σχόλιο: