Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Στα σκαριά και υβριδικό Honda Accord!

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ
To Honda Accord Plug In Hybrid
Μετά το ηλεκτρικό Jazz, η Honda ετοιμάζει μια υβριδική έκδοση που αφορά το Accord. To συγκεκριμένο όχημα αποτελεί προς το παρόν πρωτότυπο, όμως η Honda έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα τεχνικά του στοιχεία. H τεχνολογία είναι plug-in hybrid και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε μια plug-in υβριδική πλατφόρμα με το υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων επόμενης γενιάς. Το νέο υβριδικό σύστημα προορίζεται για μεσαία και μεγαλύτερα οχήματα και θα λανσαριστεί σε ένα μελλοντικό μοντέλο της Honda το 2012. Οι τελευταίες φήμες από τις Η.Π.Α. αναφέρουν ότι το μοντέλο αυτό θα είναι το Accord, και η συγκεκριμένη τεχνολογία θα του προσφέρει σύντομες, συχνές διαδρομές με ηλεκτροκίνηση, αλλά και δυνατότητες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων όταν χρειάζεται.

Το σύστημα αυτό θα περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, και τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας για μεγιστοποίηση της απόδοσης: μόνον ηλεκτροκίνηση, ένα συνδυασμό ηλεκτροκίνησης με βενζινοκίνηση και ένα πρόγραμμα άμεσης βενζινοκίνησης, ενώ υπάρχει και λειτουργία ανάκτησης της ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα πέδησης.

Στο πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης (all-electric mode) χρησιμοποιείται μία μπαταρία ιόντων λιθίου 6kWh και ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας 120 kW. Το «all-electric mode» προσφέρει αυτονομία περίπου 16-24 χιλιομέτρων στην πόλη και τελική ταχύτητα 100 χ.α.ω. Η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 3/4 ώρες σε μία πρίζα 120-volt και 1/1,5 ώρες σε πρίζα 240-volt.
Πηγη :autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου