Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η Honda αναδείχτηκε η πιο «πράσινη» εταιρία στην Αμερική


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Για 5η συνεχή χρονιά η Honda κατάφερε να αποσπάσει μια πολύ σημαντική διάκριση που την αναδεικνύει ως την πιο «Πράσινη Κατασκευάστρια Εταιρία Αυτοκινήτων» στην Αμερική. Το βραβείο αυτό απέσπασε από την ένωση ευαισθητοποιημένων επιστημόνων και το συγκεκριμένο απονέμεται στην εταιρία με το χαμηλότερο συνδυασμένο σκορ εκπομπών μικροσωματιδίων και ρύπων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου (κυρίως CO2) στον Αμερικανικό στόλο οχημάτων.

Από το 2000
Να σημειώσουμε ότι, η Honda κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις του συγκεκριμένου πίνακα, ήδη από την πρώτη ανάλυση UCS, το 2000. Πρόσφατα, η Honda έκανε αρκετά σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων του Αμερικανικού στόλου αυτοκινήτων της. Μεταξύ αυτών είναι η το λανσάρισμα του Insight ως του παγκοσμίως πιο προσιτού υβριδικού αυτοκινήτου της και του CR-Z ως του παγκοσμίως πρώτου σπορ υβριδικού coupe παραγωγής. Επιπλέον, το νέο 2011 Odyssey minivan και το αισθητικά ανανεωμένο 2011 Accord πέτυχαν σημαντικές βελτιώσεις στην οικονομία με τη χρήση πιο αποδοτικών κινητήρων χαμηλής τριβής και με τη βελτιωμένη αεροδυναμική τους. Η Honda συνεχίζει να ηγείται του τομέα οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων. Για παράδειγμα οι πωλήσεις λιανικής του Civic GX Sedan φυσικού αερίου πρόσφατα επεκτάθηκαν στις περιοχές της Οκλαχόμα και της Γιούτα, πέραν της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης.

Και ηλεκτρικά στο στόλο της
Από εκεί και πέρα το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity της Honda, που πρόσφατα δόθηκε με μίσθωση σε περιορισμένο αριθμό πελατών στη Ν. Καλιφόρνια, βάσιμα θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα οχήματα μηδενικών ρύπων στον κόσμο το οποίο έχει απόδοση καυσίμου τριπλάσια σε σχέση με ένα εφάμιλλο, βενζινοκίνητο.  Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2010, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της για να λανσάρει ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας για καθημερινές μετακινήσεις και μία υβριδική plug-in τεχνολογία για μεσαία και μεγαλύτερα οχήματα στις ΗΠΑ, και τα δύο στις αρχές του 2012. Αυτών των πρωτοβουλιών θα προηγηθούν προγράμματα δοκιμών στην Αμερική που θα ξεκινήσουν το 2010 και θα συνεχιστούν το 2011 με το Stanford University, Google Inc., και τη City of Torrance, California.



Πηγη zougla.gr Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 17:11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου